Jakub Vágner překonal český rekord, chytil největšího sumce

Jakub Vágner, známý český rybář, cestovatel a dobrodruh, je pro někoho kontroverzní osobou, pro jiné vzorem. Ať už máte na něj jakýkoliv názor, jedno mu nelze upřít – jeho úlovky by mu záviděl snad každý. To platí i pro jeho poslední úspěch: na českém revíru se mu podařilo zdolat sumce o délce neuvěřitelných 261 cm, čímž se stal novým držitelem českého rekordu.

„261 centimetrů. Prožívám okamžik, na který jsem čekal 33 let, co se lovu sumců věnuji,“ komentoval Jakub Vágner svůj úlovek na Facebooku.

Celé to začalo nevinně. Po čtyřech dnech rybaření a několika ulovených sumcích s délkou kolem dvou metrů se Jakub vydal na průzkum vody v bellyboatu. Na echolotu uviděl velkou rybu, která se tajemně sunula směrem k němu.

„Srdce až v kalhotách, zastavuji a jsem jako opařený. Vidím jen velký stín, ale i ten mi stačí. Rychle se přemisťujeme na nové místo a já zavážím přesně tam, kde jsem ten obrovský stín spatřil,“ pokračuje Vágner.

Kolem čtvrté hodiny se šel prospat a poprosil svého kamaráda Michala, aby kontroloval pruty. Chvíli nato ho Michal probudil křikem. Prut byl v luku a jakýkoliv zásek by byl zbytečný. Po dvaceti minutách byl sumec u břehu a všichni nevěřícně sledovali, jak velkou rybu se mu podařilo v České republice ulovit.

Obří sumec byl chycen na pruty, které Vágner a jeho tým vyvíjejí – VAGNER Origin V-Static 2,8 m z nové ekonomické řady prutů značky VAGNER. Tato ucelená řada prutů je cenově dostupná a vhodná zejména pro začínající rybáře. Obsahuje osm modelů prutů: dva na stacionární lov, čtyři na vertikální lov a dva na lov z bellyboatu.
Vagner Prut Origin V-Static 2,8m 200-800g

Nezbývá, než Jakubovi popřát mnoho štěstí na další skvělé úlovky a držíme palce, aby překonal i světový rekord, do toho mu chybí už jen pár centimetrů.

Nový rekord! Byl chycený největší sumec na světě

Zdroj: ČTK a sociální sítě Jakuba Vágnera

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..