Rybářský informační systém (RIS) je spuštěn!

ČRS v předchozích dnech spustila testovací verzi dlouho očekávaného rybářského informačního systému (RIS). Ten je stále v testovacím režimu a nefungují ještě zdaleka všechny komponenty. Všechny funkce bude mít web podle aktuálního harmonogramu v září.

Které funkce RIS pro rybáře bude v budoucnu mít?

V rámci RIS půjde v budoucnu zakoupit povolenku, uhradit členský příspěvek, zaplatit za brigádu nebo se přihlásit k jejímu odpracování. Na konci roku bude prostřednictvím RIS možno také provést sumarizaci povolenky – tedy do jednoduchého formuláře v RIS zadat úlovky a docházky z uplynulého roku, ověřit je nahráním skenu nebo fotografie povolenky a tím splnit povinnost jejího odevzdání po skončení platnosti.

Bude zde členská karta, ve které uvidíte všechny platby, podívat se na docházky a úlovky, nebo komunikovat s MO, ke které daný rybář patří. V systému bude možné se také hlásit na závody a pořádané akce, nebo se přihlásit k odběru novinek.

V rámci mobilní aplikace zde bude informace o revíru, u kterého se rybář nachází, jeho přehledná pravidla, míry, hájení a další užitečné informace. Bude zde také možné hlásit zjištěné závady, jako je úhyn ryb, nalezení pytlačky nebo i stržené cedule označující revír.


Co od nového RIS prozatím čekat?

Prozatím má RIS velice omezené funkce, ty hlavní komponenty budou přibývat. V budoucnu přibyde také zmíněná mobilní aplikace. Aktuálně fungují tyto funkce:


Přihlášení do zabezpečené sekce člena

V prvním kroku je potřeba se registrovat. Registrace je jednoduchá a stačí vám k ní vaše údaje plus číslo povolenky, rybářského lístku, nebo legitimace. Pokud budete mít s registrací problém, obraťte se na svou místní organizaci.


Karta rybáře

Ve své osobní kartě si můžete zkontrolovat osobní údaje, detaily členství, členství v MO, podívat se na vydaný lístek a povolenky, zkontrolovat historii plateb, zobrazit informace o docházce a úlovcích, nebo zobrazit kalendář akcí.

Karty revírů

Na kartě revírů se můžete podívat na revíry ve svém okolí, zjistit bližší pravidla, míry a jaká povolenka zde patří. Do budoucna zde bude i statistika úlovků a zarybnění.


Karty místních organizací

Na kartách místních organizací si můžete zobrazit informace o vaší MO. Zajímavostí je také to, že se zde dočtete více o cenách brigád. Pro někoho to tak může být motivací k přechodu pod jinou MO.

Mapa ale zatím není spolehlivá, některé MO se na ni nezobrazují, třeba MO Hlučín v mém okolí na mapě zcela chybí.


Aktuality

Jak už z názvu vyplývá, tady budou všechny novinky. Stránka kopíruje obsah ze starého rybářského webu.


Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..